guide: macbook pro

 

Hola! I dag tenker jeg at vi kjører i gang med en liten guide. Enten du ønsker deg Mac eller har Mac fra før av, håper jeg at innlegget kommer til nytte. I dette innlegget skal jeg skrive litt om de ulike programmene som hører til Mac-en. I tillegg skal jeg anbefale et par greie programmer. Det hører til étt skriveprogram, Text Edit. Hvis du er på jakt etter et proffere program vil jeg anbefale Office-pakken. Ellers får du det meste du trenger med en Mac :-) 

Jeg har hatt Macbook Pro 13,3" uten retina skjerm i snart ett år, og er like fornøyd! Førsteinntrykket mitt var at skjermen hadde en helt fantastisk oppløsning. Selv om jeg bare har 13", føles det ikke som om skjermen er liten. Tvert imot - det er bare behagelig! I begynnelsen var Macbook-en litt avansert, f.eks. høyreklikking og en helt ny nettleser, men etter noen dager gikk det fint. Jeg har ikke opplevd noen form for virus. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med den!

Her er en liten oversikt over hovedprogrammene man får på Mac-en:

 Safari. Dette er en nettleser jeg virkelig elsker. Jeg har aldri vært borti en raskere nettleser enn denne! Mange sier at Google Chrome visstnok skal være bedre, men jeg er helt uenig. Oppløsningen er så god at den ikke kan sammenlignes med vanlige pc-er. Dere vet på eldre pc-er så er skriften veldig "skurrete". I Safari er skriften mykere som gjør den enklere å lese. I tillegg kan jeg bruke multi-touch som er helt fantastisk. Jeg scroller nedover internettsider ved å ta to fingrer ved siden av hverandre, også drar jeg dem nedover. Hvis jeg skal zoome drar jeg fingrene fra hverandre. I tillegg har Safari en leseliste hvor jeg kan lagre forskjellige sider som jeg kan gå innpå senere. Jeg har Safari sin versjon 6.1.1.

 Imovie. Et perfekt redigeringsprogram for folk som vil ha et bredt utvalg av funksjoner. En av de beste funksjonene vil jeg si er voice-recorder. Jeg husker at jeg hadde en slik på Windows Movie Maker, men den var skikkelig dårlig. Jeg kunne høre masse støy i bakgrunnen. I Imovie sin voice-recorder er det heldigvis ikke bakgrunnsstøy. Andre funksjoner er at man kan ta to videoer ved siden av hverandre, flytte lydopptak over i forskjellige klipp, redigere mørk og lys stemme (som jeg enda ikke har funnet ut hvordan...) og endre hastigheten på klippene. Det hører også til skikkelig fine skrifter til Macbook, f.eks. helvetica neue ultralight. Ellers pleier jeg bare å laste ned fonter fra dafont.com.

 Iphoto. Har ikke heelt satt meg inn i dette, men virker som et greit program. Jeg pleier egentlig bare å organisere bildene mine i forskjellige mapper i Finder (program som hører til mac). I Iphoto kan man sortere bilder etter hendelser, steder og ja - til og med ansikt. I tillegg hører det til et fint redigeringsverktøy som minner litt om pixlr.com. Her kan man ta vekk røde øyne, beskjære bilder, redigere lys, kontraster osv. Det praktiske er at man har alt på ett og samme sted i Iphoto. 

Til Macbook Pro hører det også til Photo Booth, Itunes, Notater, Mail, Garage Band, App Store og litt av hvert :-)

 Office Mac Home and Student. Dette er et "must" hvis du sverger til mac. I og med at det ikke hører til noen spesielle skriveprogrammer, må man kjøpe en egen Office-pakke. Min pakke heter "Microsoft Office Mac Home and Student 2011". Her får jeg både Word, Power Point og Excel. Mine erfaringer er at Office er like bra på mac som på vanlige pc-er... og kanskje bedre også. Kan kjøpes hos Elkjøp, Lefdal, Siba osv.

 Picasa 3. Grunnen til at jeg lastet ned programmet var fordi man kan lage kjempefine kollasjer der. I tillegg kan man bruke så mange bilder som man vil i kollasjer, noe som er et stort pluss. Jeg gleder meg i en haug til å lage skrivebordsbakgrunner til Mac-en! Ellers kan man også lage egne polaroid-bilder, justere på lyset og "adde" forskjellige effekter. Superbra! Jeg nedlastet programmet på picasa.google.com. 

 Skype. De fleste kjenner vel til dette? Hvis du vil snakke med venner og bekjente helt gratis, er dette noe for deg. Jeg føler at designet på Skype og faktisk selve Skype er bedre på Mac. Verdt å sjekke iallefall! :-)


    

Håper dere likte guiden! Svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet :-) 

18 kommentarer

18 kommentarer

Christian Lystad

01.07.2014 kl.16:21

Hei Sandra Så fint Bilde av deg

Du er en Pen jente

Hookvalley

01.07.2014 kl.16:46

Skikkelig bra innlegg, tusen takk :)

Soreiide

01.07.2014 kl.16:54

Takk for bra tips

Hedvig

01.07.2014 kl.17:02

Takk, for bra tips, men jeg skjønner ikke den nye i Movie.

Guro Fredriksen

01.07.2014 kl.17:09

Mye bra! :)

har også macbook pro i 13 tommer!

irisedvarda

01.07.2014 kl.17:42

utrolig bra innlegg! har også macbook 13 tommer, elsker den <3 :)

CAMILLA

01.07.2014 kl.18:49

Tusen takk for mange fine tips. Jeg har selv ikke Mac, men jeg vurdere å kjøpe meg en :-)

Kristin Stålen

01.07.2014 kl.20:52

Hvor redigerer du sånn tekst? kjempefin guide forresten:)
hei

fine blogg du har :)

Marcela Constanza

01.07.2014 kl.20:53

herlig <3

Veronica

01.07.2014 kl.21:19

perfekt guide :D

Andrine

01.07.2014 kl.22:05

Perfekt guide :)

Har macbook pro selv: )

Frida

01.07.2014 kl.22:42

Kjempebra innlegg og mange bra tips! :)

Marte Pettersen

01.07.2014 kl.23:02

For en fin guide! Trenger virkelig en ny data..(evt. mac!)

Therese Boberg

01.07.2014 kl.23:40

Så fin guide, har ikke mac selv, men jeg har veldig lyst på :)

Simona Lovise

02.07.2014 kl.00:31

Mar hatt macbook pro i litt over 2år. Er super fornøyd! Virkelig elsker mac og vil aldri tilbake til vanlig pc.

Jlb- Janne Bodin

02.07.2014 kl.08:20

Bra innlegg! Ha en fin dag :-)

Lena Salvesen

02.07.2014 kl.12:48

Har samme mac jeg også, super fornøyd med den! Det du skrev om skype er jeg så enig i haha :D

Skriv en ny kommentar


velkommen


Hei :-) Jeg heter Sandra, og jeg er en skriveglad jente på 17 år som liker å blogge om klær, sminke, mat og interiør. Håper du liker det du ser!

For kontakt
bysanni.blogg@hotmail.comdesign

designet er laget av ane karene bukten.
hits