Visste du at..?

 


♥ Jeg er et skikkelig ordensmenneske og en perfeksjonist, og hvis det bare er en liten detalj som er feil, så må jeg rette det opp med en gang.

 

♥ Jeg har ingen spill på mobilen min, og jeg pleier sjelden å spille. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje fordi jeg er litt redd for å bli hekta, hehe. 

 

♥ Jeg synes det er veldig gøy å lage mat, og i det siste har jeg fått dilla på vegetarianske retter. Jeg liker også veldig godt å bake, og det leder meg faktisk videre til noe annet, nemlig at jeg foretrekker kaker framfor godteri. Jeg elsker kaker, sjokolade og generelt mat som er bakt. Tror det kan ha noe med å gjøre at jeg er over gjennomsnittet glad i hvetemel, korn, frø og kakaobønner (jeg kan liksom spise 80-90 % mørk kokesjokolade uten å syntes at det smaker for mye kakao, heheh).

 

 


 

 


♥ Jeg liker ikke å spise med vanlige spiseskjeer, haha. Igjen så vet jeg ikke helt hvorfor, men det er kanskje en vanesak? Jeg kan ikke se for meg å spise suppe med en vanlig skje...

 

♥ Jeg er et skikkelig frysemenneske; jeg fryser omtrent hele tiden og får ofte frysninger selv om jeg sitter inne, haha. 

 

♥ Jeg liker å planlegge og det vises veldig godt når jeg er ute og handler! Jeg prøver gjerne samme bukse flere ganger og venter helt til jeg er ferdig med å se gjennom alle butikkene før jeg faktisk kjøper noe. Noen ganger er det litt slitsomt, ja!

 

♥ Jeg har aldri brukket noe eller blødd neseblod

 

 ♥ Jeg er nærsynt og er -3,75 på det ene øyet og -4,25 på det andre, noe som er ganske høyt...

 

 ♥  Hver gang jeg spiller et brettspill velger jeg alltid gul spillebrikke hvis jeg får sjansen... haha.

 

♥ Noe av det beste jeg vet å se på TV er konkurranser og quizer slik som Norske talenter, Idol, Mesternes mester, Smartere enn en 5.klassing - you name it. Lever meg skikkelig inn :P

 

 

 


 


 


De siste dagene #4

  

 

 

 

 11.00: vi startet dagen med å handle inn litt frukt og grønnsaker. Noen timer senere; jeg tror klokken var omtrent 14.00, gikk vi innom en slags kafé rett ved siden av der vi bor for å ha en "liten" lunsj. Lunsjen visste seg å være på størrelse med en middag, hehe, så vi ble i alle fall godt mette da vi dro hjem igjen :P Etter det slappet jeg av i noen timer, lagde smoothie og så dro vi til sentrum for å spise den opprinnelige middagen, hehe.

 

    17.00: vi reiste inn til byen omtrent klokken 17.00 for å spise på en vegetariansk restaurant som jeg synes så veldig bra ut! Den heter "Restaurante Vegetariano" og har blant annet sandwicher, salater, hjemmelagde brød osv. Jeg bestilte en burrito som var veldig god! Anbefaler virkelig restauranten hvis du er ute etter sunn men ikke minst GOD mat :) Etter at vi hadde vært på restauranten, gikk vi hjem langs promenaden. Jeg tror vi var hjemme klokken 22.00. 


 

  

 

 

 12.00: det var på dette tidspunktet vi dro til markedet. Som vanlig skikket vi bare litt og spise lunsj. Klokken 15.00 var vi hjemme, og som mellommåltid hadde jeg naturell yoghurt med litt korn og bringebær på toppen. Rett før vi dro av gårde igjen, og denne gangen til La Mata, lagde jeg pastasalat med laks, noe som anbefales dersom du er på utskikk etter en lett middag som tar omtrent 20 minutter å lage.

 

 18.30: vi tok bussen inn til La Mata stranden for å gå en kveldstur. La Mata er en utrolig fin strand som strekker seg flere kilometer, men denne gangen gikk vi bare en tur langs La Mata stranden og badet ikke. Men jeg håper jeg får tid til å bade her en gang før jeg reiser hjem! :) Det tok 1 time å gå hjem igjen og vi var hjemme klokken 8. Og på kvelden hadde vi litt fredagskos med forskjellige tapasretter, noe som var veldig godt! 

 

 

  

 

 

 10.00: til frokost hadde jeg havregrøt med litt frukt og bær. Havregrøt er og forblir verdens beste frokost og den beste starten på dagen, hehe! Ca. en time senere pakket vi for å dra på stranden, joho ♥ 

 

 11.30: vi ankom stranden og var der i omtrent 2 timer. Til tross for at det blåste masse på stranden, kokte det likevel inni meg. Jeg pleide ikke å bli stekende varm av å være ute i 2 timer på stranden før, men dette året har tatt en total ny vending. Så med en gang jeg kom hjem ble jeg inne i noen timer med air-condition på for å kjøle meg ned. Air-condition er virkelig en redder her nede, hehe! 

 

 20.30: jeg gikk ut for å trene i en park noen minutter vekke fra huset. Det er så fint å trene mens sola går ned og forsvinner bak husene, som du kan se på bildet over. 

 

 

 


De siste dagene #3

 

 

  
 10.15: Vi tok bussen fra der vi bor og inn til Torrevieja sentrum. Butikkene nede i sentrum har åpent fra klokken 10.00 til 14.00, og etterpå har de siesta (hviletid) fra 13.00-17.00, og så åpner butikkene igjen. Vi var virkelig heldige med været i og med at det var overskyet, så det var veldig behagelig! Det er mange unike og spesielle butikker i sentrum som selger andre klær enn de man finner i kjøpesentrene, så det var veldig interessant å se. På en butikk som heter "Wolf" (som minner litt om Søstrene Grene og TGR) så fant jeg en stilig popcornboks laget i plast, som man kan ha popcorn i. Er hvertfall utrolig fornøyd med den, hehe :-) Ellers var det kjekt å undersøke litt nye plasser.


 14.00: Vi bestemte oss for å gå hjem i stedet for å ta buss, så klokken 2 gikk vi langs strandkysten for å få litt ekstra vind på hjemveien. Jeg ble overrasket over alle butikkene her som jeg ikke visste om, hehe. Anbefaler deg å skikke litt utenfor sentrum hvis du er i Torrevieja. Da vi hadde kommet halveis hjem spiste vi lunch på en kafé ved stranden, og så gikk vi videre hjem og var hjemme omtrent klokken kvart på 4. 


 

 
 
 09.00: Vi gikk til markedet og bestemte oss for å være tidligere ute slik at vi fikk god tid. På markedet var det maange folk (spesielt i grønnsaksavdelingen). På markedet kjøpte jeg en sekk som jeg kommer til å bruke hvis jeg skal på tur eller på skoledager hvor jeg ikke trenger så mange bøker. Etter markedet gikk jeg innom en café og kjøpte en rundstykke med brunost. Og jeg visste ikke at brunoster kunne smake såå godt, haha. Klokken 12.00 dro vi hjem.


 19.15: Vi tok bussen til sentrum på dette tidspunktet og var fremme etter 20 minutter. Jeg skikket litt i bodene og bestilte en isdessert. Den var god, men den var også veldig mettende, hehe. Så jeg greide ikke å spise opp alt for å si det slik (Vet at den ikke ser så stor ut på bildet over, men hadde du sett den i virkeligheten hadde du mildt sagt fått sjokk, hehe :p). Litt senere gikk vi hjem, og jeg tipper vi var hjemme i 10-tiden. 

 

 

   15.00: Vi gikk ned på stranden som er noen minutter vekke fra "Playa de los locos" og var der i 2 timer. Det var veldig varmt, så jeg måtte sitte på noen bergarter rett ved havet for å få ekstra vind.

 

 18.00: Vi gikk til Habaneras for å skikke. Vi pleier ofte å dra dit fordi det tar bare 30 minutter å gå bort (hehe, "bare", men det er veldig kort i forhold til andre plasser som for eksempel sentrum). På Habaneras kjøpte jeg en belgisk vaffel med nutella som er en av mine favoritt desserter. Men det er jo ikke særlig sunt, så jeg pleier bare å spise det én gang mens jeg er i Spania hehe. Etterpå gikk vi innom Carrefour, som er et stort kjøpesenter der de selger alt fra mat til elektroniske ting, og til slutt gikk vi hjem, i 9-tiden. Da vi kom hjem grillet vi, og noe jeg virkelig anbefaler er å grille laks i folie med smør, gulrøtter og løk, og ha litt ovnsstekte poteter ved siden av. Det er veldig godt :)
 

 


 


De siste dagene #2

 

     11.00: Vi gikk opp til en strand som ligger et steinkast unna "Playa de los locos". En stor del av stranden består av stein (men det er også litt sand), men det beste er at det er så lite folk, sammenliknet med "Playa de los locos". Jeg pleier ofte å sole meg her, og det er herlig siden det kommer masse vind inn mot land. 
 

 15.00: Etter 1 1/2 time på stranden gikk vi hjem, lagde litt mat og slappet av. Jeg pleier av og til å trene i Spania, og denne dagen bestemte jeg meg for å trene i form av å gå en laang tur, hehe. Så da ble det en 2-timers tur langs strandpromenaden til en iskrembar. Og bildene snakker for seg selv, hehe; isen var herlig! Senere på dagen, klokken 20.15, gikk jeg også ut for å jogge litt, for da er det en passende temperatur :)


 
 

 

 10.15: Vi tok bussen fra Torrevieja til Alicante klokken kvart over 10. Bussturen var ganske lang, men veldig interessant fordi jeg fikk sett masse i løpet av timen jeg satt inne i bussen. Bussturen varte i rundt en time :)
 

 11.45: på dette tidspunktet gikk jeg opp til en shoppinggate som heter "Avenida de Maisonnave". Det var en ganske lang gate som blant annet besto av butikkene Zara, Bershka, Nike og Sephora. Jeg var ikke klar over at det fantes en Sephora butikk i Alicante, så jeg ble såå glad når jeg så den! Her inne kjøpte jeg en Bare Minerals foundation som huden min virkelig trengte! I begynnelsen av gaten var det også et stort kjøpesenter som heter "El Corte Inglés" hvor de selges merkeklær og merkesminke. For å være ærlig ble jeg egentlig litt skuffet av klærne, siden jeg trodde de skulle være mer ungdommelige og ikke så damete, hehe. Men det var en fin opplevelse og jeg angrer ikke på besøket :)
 

 18.00: klokken 6 var jeg ferdig med å skikke i butikkene og gikk videre til en nydelig promenade. På den andre siden av promenaden var det et stort marked som jeg også besøkte, men mange av bodene var ikke åpne, så det var litt kjipt. 
  

 

   10.30: Vi var framme ved Habaneras. Jeg skulle kjøpe en enkel, hvit t-skjorte som jeg allerede har, men som jeg trengte én til av. Etter dette gikk vi videre til Carrefour for å handle litt. På Carrefour har de en slags kantine hvor man kan kjøpe ferdige, varme retter, og da kjøpte jeg paella, som herved er min nye favoritt matrett, haha. Det er såå godt, og jeg kan ikke tro at jeg aldri har smakt det før! 

 14.00: På dette tidspunktet kom jeg hjem og slappet egentlig bare av og gjorde ikke noe spesielt. Jeg vet at jeg ikke har med hva jeg gjorde i løpet av alle dagene i dette innlegget, men det er fordi det ikke skjedde noe spesielt, eller utenom det vanlige. Som regel pleier jeg å bade, sole meg, trene og gå turer hver dag, hehe :)

 

 
 


De siste dagene
 

   12.00: Flyet landet i 11-tiden i Torrevieja, og vi var framme ved huset rundt klokken 12. Så fort jeg hadde fått pakket ut av kofferten, gikk jeg sammen med resten til et lokalt handlesenter for å handle inn nødvendige matvarer. 

 14.00: Da jeg kom tilbake igjen, stelte jeg i stand egg og bacon som virkelig er en favoritt her nede :) Ved siden av det liker jeg også veldig godt havregrøt med frø og cottage cheese. Det burde du teste ut, for det er kanongodt!

 20.00: Jeg elsker å grille når jeg er i Spania, så grilling ble det en del av de første dagene. Det er også en fin anledning til å spise litt salat og grillet mais (naam) ved siden av.
 


 12.00: Bussen fra busstasjonen i Torrevieja til La Zenia Boulevard gikk klokken 12, noe jeg ikke var klar over, mehe (bussen gikk klokken kvart på ett før). Men heldigvis rakk vi bussen, fjooh. Bussturen tok omtrent 20 minutter, tror jeg. Da bussen var framme, gikk jeg blant annet innom Pull & Bear, Bershka og Primark, som har utrolig fine klær.

 18.00: Det er en veldig god argentinsk restaurant på La Zenia som jeg alltid pleier å dra innom, fordi de har så utrolig god mat der. Så denne gangen ble ikke noe unntak, hehe. På restauranten er det slik at man betaler en fast sum, så kan man spise så mye mat man vil (og orker.... :P, men jeg pleier ofte å overse den siste delen, så det ender opp med at jeg spiser både middag og kveldsmat for dagen, haha)

 21.00: Bussen reiste fra La Zenia og hjem igjen klokken 9. Jeg fikk blant annet byttet en shorts som var litt for stor, og kjøpt en jakke og en t-skjorte. Nå for tiden er det masse sommersalg hos butikkene i Spania, og da har man virkelig sjansen til å gjøre et par kupp. 
 


 

 

 12.00: På onsdag omtrent klokken 12 var jeg på en strand som heter "Playa de Los Locos". Det er en strand som ligger i nærheten og som jeg har dratt til de siste årene mens jeg har vært i Spania. Det er alltid kjempemasse folk der, men det er verdt det siden det blåser mye (å sole seg i den stekende sola uten noe vind er nesten umulig!). Etter 2 timer på stranda gikk jeg hjem, slappet av og laget lunsj. Jeg lagde blant annet en grønn smoothie som er veldig god.

 10.00: Klokken 10 neste dag gikk vi på fredagsmarkedet. Det finnes også et onsdagsmarked i Torrevieja, men fredagsmarkedet er mye større og nærmere. Jeg fikk kjøpt et par nye sandaler som er kjempegode å gå i. På fredagsmarkedet var det glovarmt, så jeg pleier alltid å spise lunsj hos en café i nærheten. Etter dette gikk jeg hjem og solet meg litt. Med andre ord en bra fredag! :)
 

 
 


In Spain

Hei! Nå er jeg endelig i Spania, og det er herlig. Jeg kom på torsdags morgen, så jeg har vært her i et par dager. I går var jeg innom Habaneras, og opprinnelig var planen å være der i noen timer, men jeg endte opp med å tilbringe hele dagen der, hihi (det skjer alltid, ups). Men ja, det var veldig kjekt og jeg fikk kjøpt et par plagg som kommer til å være fine å bruke til høsten. I tillegg kjøpte jeg en shorts som var høyt oppe på handlelisten min :-) God sommerferie ♥ 

 

Hva synes du om antrekket?

 


Nye skolesaker

Heisann  I det siste har jeg blitt veldig hekta (hehe) på å gå til innkjøp av fine og inspirerende skolesaker. Blant annet har jeg kjøpt noe som etter min mening er verdens søteste notatbok, med gull og rosa striper fra Søstrene Grene. Ah, du burde virkelig sjekke ut Søstrene Grene fordi de har en veldig fin skolestart-kolleksjon i butikkhyllene for tiden. Nevnte jeg forresten at jeg er helt forelsket i det nye penalet mitt, hihi?  Det er avlangt, noe som gjør det perfekt til oppbevaring av blyanter.

Jeg har også satt i gang med noen DIY-prosjekter. En av mine favoritter ser dere ovenfor, nemlig tavlen hvor jeg skriver ned viktige beskjeder, eller fester lapper til klypene og henger klypene på trådene. På den måten får jeg en liten oversikt for meg selv over ting jeg må huske, veldig praktisk :) Vurderer å skaffe meg en kalender i tillegg, men jeg får se 

Hva synes du om innkjøpet?
Har du noen DIY-tips til skolestart?


innkjøpsvideo kommer

Heii! Nå har jeg nettopp spilt inn en innkjøpsvideo til dere, og redigeringen er straks ferdig. I videoen viser jeg dere alle innkjøpene jeg gjorde mens jeg var i Spania :-) Satser på å få den publisert til i morgen. Høres det bra ut? 

                                                                                

Jeg vet ikke om dere merker det, men jeg har bla. klippet håret noen centimeter? Det var virkelig på tide for å si det slik! Håret mitt var kjempeslitt (!) i tuppene. Er veldig fornøyd med å ha det litt kortere :-) 

Hva synes dere? 


de siste dagene

Godt å ha vifta på plass da sola var på sitt varmeste 

 

Hver morgen var det duket for havregryn med blåbær og bringebær. Jeg har blitt hekta! 

En vanlig, solrik morgen fra Playa de los locos 

Havet som slår inn mot klippene er ikke et sjeldent syn i Torrevieja Nå er jeg tilbake i Norge. Ukene i Spania gikk altfor fort! Har kjøpt masse, masse som jeg gleder meg i en haug til å vise! Håper dere likte bloggingen i Spania, selv om jeg tok litt pauser her og der. Ha en fortsatt god ferie! 


torre del mono

                                                                               

Hei! På søndag var jeg innom en park som heter Torre del mono. Utsikten var helt nydelig! Man kunne se Middelhavet som fortsatte i det uendelige. Det tok sin tid å gå bort, men det var uten tvil vel verdt 
Hva synes dere om bildene? 


la zenia boulevard

                                                                                   

Hei! Det er en liten stund siden disse bildene ble tatt, men jeg håper dere liker dem  Primark var like fantastisk som forventet, men ettersom det var salg der, var det helst sommerklær. Derfor skal jeg innom La zenia boulevard i august, for å skikke på høstklærne. Har dere noen gang vært på dette kjøpesenteret?

Dagene har for det meste blitt tilbrakt på stranden med herlig bris fra bølgene. Jeg føler meg kjempesunn som drikker smoothie hver dag, hehe. På mandag var jeg innom Habaneras for å titte på nye klær, og på Zara fant jeg mye fint som jeg skal vise senere. Om en halvtime må jeg gjøre meg klar, for da skal vi opp til en resturant og spise grillmat. Hva har dere gjort i dag? Hva synes dere om bildene? 


visste du at?

Hei solstråler  I dag har jeg laget et annerledes innlegg der dere får vite noen fakta om meg. Kanskje dere finner noe dere ikke visste fra før av? Håper uansett at dere liker innlegget! Husk å si ifra hvis dere ønsker flere lignende innlegg.
 Jeg har store, svære krøller og et kjempetykt hår? Jeg liker det virkelig ikke, derfor må jeg stritte håret 2 ganger i uka. Det tar sin tid, men det er helt klart verdt det! 

 Jeg er en megastor perfeksjonist? Alt må være perfekt, uansett hva det er. Jeg kan sitte i flere minutter å undre over hvor jeg skal plassere pyntetingene mine på rommet. Jeg tåler virkelig ikke rot? 

 Jeg er veldig kresen når det kommer til mat? Jeg liker verken vannmelon, tomat, is, brus, banan, ost, pizza?

 Jeg elsker lakris og sjokolade? Spesielt lakris, den har en slags mystisk og sterk smak som jeg synes er veldig god. Sjokoalde, deriblant hvit sjokolade, er også noe av det beste som finnes.

 

 Jeg bruker briller?? Heldigvis er det ingen som legger merke til det, fordi jeg bruker kontaktlinser til vanlig. Hvis jeg hadde tatt av linsene, hadde synet mitt blitt som en kameralinse som ikke greier å fokusere, haha. 

 Jeg pleier å reise til Spania hvert år fordi vi har hus der nede, i Torrevieja.

 Jeg har ikke ombre, hehe! Selv om det kanskje ser slik ut, er det bare en veldig lang ettervekst. Jeg tok lyse striper for ca. 2 år siden, så nå har jeg lyst hår nede og mørkt hår oppe, hihi. 

 Jeg synes det er interessant å lære nye ting. Hvis det er noe jeg ikke forstår, gir jeg meg veldig sjeldent.

 Jeg er ganske høy, ca. 172 cm. 

 Dette er litt merkelig å si, men jeg hører nesten aldri på musikk? kan heller ingenting om det! Var det noe dere ikke visste? 


on the beach

 
Kjole fra Stradivarius 

Et stort hei fra meg! Over her ser dere noen bilder av meg da vi var på resturant onsdag kveld. Resturanten lå ved siden av stranden, og derfra kunne jeg se solen som sakte, men sikkert steg ned. Det var nydelig  Da jeg spaserte nedover stranden fikk jeg på merkeligvis en idé om å ta et bilde av meg selv i lufta, haha. Synes bildet til venstre ble ganske kult jeg! De 20 andre hoppebildene av meg ble dessverre ikke like fine, for å si det mildt? 

I dag har jeg gått en tur opp til handlesenteret og ned igjen. Det var en lang tur det! Satser på at jeg snart begynner å trene igjen, hihi. Det føles likevel mer fristende å ligge på stranden i utallige timer? Men i dag skal jeg være inne og se på TV, nemlig semifinalen mellom Brasil og Tyskland. Høres det rart ut når jeg sier at jeg skal ha grøt - i Spania - midt i juli måned - mens jeg ser på TV? Som nevnt, grøt er favorittmaten min uansett hva slags årstid det er 

Nå har jeg nettopp ordnet meg verdens herligste mellommåltid - kiwi hakket opp i små hjerter. Jeg synes frukt er kjempegodt, og spiser utrolig mye av det i Spania. Dere får unnskylde meg mens jeg går og spiser 


    

Hva synes dere om antrekket? Er dere glade i frukt?


shopping at habaneras

    

 

Buenos días a todas :-) I dag har jeg vært på det flotte kjøpesenteret "Habaneras"! Til tross for at jeg var forberedt på å kjøpe masse nye klær, fant jeg overraskende nok ingenting - unntatt et par nye sølvringer som jeg skal vise i videoen. Jeg synes de hadde veldig masse tilbud, men det var nesten bare tilbud på t-skjorter og slik, så det var litt dumt. Husker noen av dere da jeg var på Habaneras i fjor, hihi? Dere kan sjekke ut innlegget >HER<. Tiden har gått fort! 

På torsdag skal jeg på "La zenia boulevard". Dere kan tro jeg gleder meg! Kjøpesenteret ligger i området Orihuela costa. Det ligger et godt stykke unna her jeg bor, så derfor tar vi taxi bort. Jeg tror ikke jeg kan få nevnt hvor mye jeg gleder meg til Primark? Forleden oppdaget jeg også en megakul, 70-talls kafé på kjøpesenteret som jeg skal sjekke ut  Hva synes dere? Hva har dere gjort i dag? 


voy al mercado


Topp fra Gina tricot  Shorts fra H&M  Uglesmykke fra marked  Sko fra Din sko  Tubetopp fra Stradivarius

¡Hola! Hoy he visitado el mercado - ha sido muy divertido. He comprado una joya, que me parece muy buena. Además, yo y mí familia han visitado un café donde venden buena comida. He comido carne con bocadillo y verduras.

Hey!  Er det noen av dere som forstod det jeg skrev ovenfor? I dag har det rett og slett vært kjempevarmt. Måtte gå opp og sitte på hustaket fordi sola skinte så sterkt. Heldigvis var det kraftig vind der! Jeg prøver å spare så mye som mulig til Primark, men da jeg så det nydelige statementsmykket på markedet, måtte jeg bare kjøpe det. Kun 10 euro! 


    

Litt senere gikk vi bort til en kafé for å ta oss noe å spise. Det ble som vanlig favoritten: smørbrød med kjøtt og grønnsaker. Jeg rakk ikke å gå på stranda i dag, så det satser jeg på å ta igjen til i morgen. Ellers tenker jeg å lage en herlig two-layered milkshake, evt. en liten joggetur opp til treningsparken. Hva er deres planer for dagen? 


España, here I am!

                                                                                

Klokken 09.20 i dag morgen landet jeg i paradis? nemlig i Spania! Jeg ser virkelig fram til 5 uker med sol, bading og shopping  Til tross for at dagen startet med å være overskyet, er det nå opp mot 36 grader i sola! Det første jeg gjorde var å kaste kofferten på senga, pakke opp i en fei og slappe av på solsenga. I mellomtiden måtte vi dra på el mercado for å handle inn litt varer. Krysser virkelig fingrene for at jeg ikke ender opp som en rød tomat i morgen!


 

 
Topp fra H&M  Solbriller fra marked  Skjørt fra H&M  Bukse fra Gina tricot  Jakke fra B.young

Her ser dere gata utenfor huset der vi bor :-) Legg merke til stranda som ligger 20 meter unna! Jeg jobber for tiden med å lage et "oppdateringsinnlegg" til dere hvor jeg oppsummerer hver uke som gikk. Sounds good? Nå må jeg se og stelle i stand potetene i ovnen. Vi skal nemlig ha bakte poteter, grillet indrefilet av svin, hamburger og salat. Mmm? 

I morgen skal vi på fredagsmarkedet her nede i Torrevieja. Der er det haugevis av ulike boder på rekke og rad som selger alt fra klær til grønnsaker. Dette selges til en veldig billig penge. Etterpå blir det muligens en liten tur til stranden for å sjekke ut vanntemperaturen. Håper dere koser dere masse - det skal helt klart jeg gjøre! Skrives i morgen 


 

Hva synes dere om antrekket? Hva har dere gjort i dag? 


ønskeliste spania 2014

                                                                               

Hallo  Nå kjenner jeg at sommerfuglene i magen min begynner å våkne til live. Tenk at neste gang jeg logger innpå denne bloggen er jeg i Spania! Jeg reiser i natt klokken 06.00 - skal være på flyplassen klokken 03.00. Med andre ord må jeg stå opp ufattelig tidlig. Det skal nok gå fint! Flyturer er jo så spennende. Hva synes dere om flyturer? 

Nå har jeg laget en slags liste med ulike plagg som jeg vurderer å kjøpe i Spania. Skal prøve så godt jeg kan å holde meg til basisplagg og ikke gjøre noen bomkjøp. Bukser blir det i hvert fall ikke. Det er jo kjempevanskelig å finne bukser som er fine! Ellers har jeg bare ét statementsmykke, så oppgradering av smykker står helt klart på planen 


 

 

 Statementsmykker i gull som jeg ikke eier et eneste av, hihi. 

 En rosa/lyserosa hettegenser. Synes den på bildet er utroolig fin! 

 Et fint joggesett som jeg kan slappe av med i helger.

 Hvite crop topper. Åh, de er så sommerlige og perfekte under lange cardigans. 

 Peplumtopp. Har kjempelyst på en med lange armer!

 Et slags "foldete" skjørt slik som det på bildet. 

 Neglelakk i mint og babyrosa. Skikkelig fine farger!

 Lange cardigans, gjerne grå eller hvite.


 

Hva synes dere? Har dere noen tips til å unngå bomkjøp? 


guide: macbook pro

 

Hola! I dag tenker jeg at vi kjører i gang med en liten guide. Enten du ønsker deg Mac eller har Mac fra før av, håper jeg at innlegget kommer til nytte. I dette innlegget skal jeg skrive litt om de ulike programmene som hører til Mac-en. I tillegg skal jeg anbefale et par greie programmer. Det hører til étt skriveprogram, Text Edit. Hvis du er på jakt etter et proffere program vil jeg anbefale Office-pakken. Ellers får du det meste du trenger med en Mac :-) 

Jeg har hatt Macbook Pro 13,3" uten retina skjerm i snart ett år, og er like fornøyd! Førsteinntrykket mitt var at skjermen hadde en helt fantastisk oppløsning. Selv om jeg bare har 13", føles det ikke som om skjermen er liten. Tvert imot - det er bare behagelig! I begynnelsen var Macbook-en litt avansert, f.eks. høyreklikking og en helt ny nettleser, men etter noen dager gikk det fint. Jeg har ikke opplevd noen form for virus. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med den!

Her er en liten oversikt over hovedprogrammene man får på Mac-en:

 Safari. Dette er en nettleser jeg virkelig elsker. Jeg har aldri vært borti en raskere nettleser enn denne! Mange sier at Google Chrome visstnok skal være bedre, men jeg er helt uenig. Oppløsningen er så god at den ikke kan sammenlignes med vanlige pc-er. Dere vet på eldre pc-er så er skriften veldig "skurrete". I Safari er skriften mykere som gjør den enklere å lese. I tillegg kan jeg bruke multi-touch som er helt fantastisk. Jeg scroller nedover internettsider ved å ta to fingrer ved siden av hverandre, også drar jeg dem nedover. Hvis jeg skal zoome drar jeg fingrene fra hverandre. I tillegg har Safari en leseliste hvor jeg kan lagre forskjellige sider som jeg kan gå innpå senere. Jeg har Safari sin versjon 6.1.1.

 Imovie. Et perfekt redigeringsprogram for folk som vil ha et bredt utvalg av funksjoner. En av de beste funksjonene vil jeg si er voice-recorder. Jeg husker at jeg hadde en slik på Windows Movie Maker, men den var skikkelig dårlig. Jeg kunne høre masse støy i bakgrunnen. I Imovie sin voice-recorder er det heldigvis ikke bakgrunnsstøy. Andre funksjoner er at man kan ta to videoer ved siden av hverandre, flytte lydopptak over i forskjellige klipp, redigere mørk og lys stemme (som jeg enda ikke har funnet ut hvordan...) og endre hastigheten på klippene. Det hører også til skikkelig fine skrifter til Macbook, f.eks. helvetica neue ultralight. Ellers pleier jeg bare å laste ned fonter fra dafont.com.

 Iphoto. Har ikke heelt satt meg inn i dette, men virker som et greit program. Jeg pleier egentlig bare å organisere bildene mine i forskjellige mapper i Finder (program som hører til mac). I Iphoto kan man sortere bilder etter hendelser, steder og ja - til og med ansikt. I tillegg hører det til et fint redigeringsverktøy som minner litt om pixlr.com. Her kan man ta vekk røde øyne, beskjære bilder, redigere lys, kontraster osv. Det praktiske er at man har alt på ett og samme sted i Iphoto. 

Til Macbook Pro hører det også til Photo Booth, Itunes, Notater, Mail, Garage Band, App Store og litt av hvert :-)

 Office Mac Home and Student. Dette er et "must" hvis du sverger til mac. I og med at det ikke hører til noen spesielle skriveprogrammer, må man kjøpe en egen Office-pakke. Min pakke heter "Microsoft Office Mac Home and Student 2011". Her får jeg både Word, Power Point og Excel. Mine erfaringer er at Office er like bra på mac som på vanlige pc-er... og kanskje bedre også. Kan kjøpes hos Elkjøp, Lefdal, Siba osv.

 Picasa 3. Grunnen til at jeg lastet ned programmet var fordi man kan lage kjempefine kollasjer der. I tillegg kan man bruke så mange bilder som man vil i kollasjer, noe som er et stort pluss. Jeg gleder meg i en haug til å lage skrivebordsbakgrunner til Mac-en! Ellers kan man også lage egne polaroid-bilder, justere på lyset og "adde" forskjellige effekter. Superbra! Jeg nedlastet programmet på picasa.google.com. 

 Skype. De fleste kjenner vel til dette? Hvis du vil snakke med venner og bekjente helt gratis, er dette noe for deg. Jeg føler at designet på Skype og faktisk selve Skype er bedre på Mac. Verdt å sjekke iallefall! :-)


    

Håper dere likte guiden! Svarer på alle spørsmål i kommentarfeltet :-) 


endelig helg!


Cardigan fra hm, bluse fra bik bok, klokke fra marked

Heii! Tenk, nå er det endelig helg... jippi! En slitsom uke med samfunnsfagsprøve og mat og helse vurdering er overstått. Begge deler gikk veldig bra! I går brukte jeg hele dagen til å bare slappe av og i dag tenker jeg å gjøre det samme. Men jeg skal også planlegge en video til dere som jeg hele tiden har snakket om i innleggene mine. Tenker å filme den i uka som kommer, eneste problemet er været... regn, regn, regn og en hel haug med vind. Men dere skulle ha sett det været for noen dager siden, et ultimat sommervær. Hihi, synd jeg ikke filmet videoen da! Uansett, hvis dere har noen ideer til filmingen må dere gjerne skrive det i kommentarfeltet. 

Hva synes dere?


god søndagsmorgen 


Denimjakke fra b.young, topp fra bik bok, bukse fra vila, klokke fra marked 

God morgen og god fastelaven! I dag har jeg hatt en perfekt start på dagen med en god og sunn frokost. Jeg skjærte til og med agurkene i hjerteformer, hihi. Makrell i tomat er favorittpålegget mitt, og sammen med bær og sitron kan det virkelig ikke bli bedre... I dag da jeg våknet hadde jeg skikkelig vårstemning, så da toppet jeg det med et vårinspirert antrekk. Klokka er 12 nå, så jeg tenker at jeg begynner på bollebakingen om noen timer. Resten av denne dagen tipper jeg går til å slappe av og nyte den siste feriedagen. Denne ferien har jo gått så utrolig fort! Andre enn meg som har startet nedtellingen til påskeferien? Heldigvis har vi ganske kjekke dager på skolen de to neste dagene, så det blir bra.

Hva synes dere?


februar favoritter 2014

Wow, jeg var fullstendig uklar over at vi allerede er kommet til mars måned! Da må vi jo selvfølgelig kjøre i gang med månedens favoritter. Store deler av denne dagen har gått til samfunnsfagsjobbing, men nå er jeg endelig ferdig. Gleder meg forresten utrolig til i morgen. Da skal jeg stelle i stand en skikkelig fin frokost og knipse bilder av den. Også har jeg selvfølgelig kjøpt inn hvetemel, sukker, gjær, fløte... tar dere hintet? Det er jo fastelaven i morgen, og det skal virkelig feires med masse bollespising! En oppskrift til bloggen på verdens beste boller hadde vel ikke skadet?  

Hvis dere titter opp på øverste bilde ser dere at en av månedens favoritter har vært disse øredobbene. Jeg husker godt at jeg kjøpte dem for ca. 1 år siden og postet innlegget på bloggen om innkjøpet. Dere finner det >HER<. Ganske morsomt å se tilbake på. De er forresten fra bikbok, og jeg falt bokstavelig talt for dem med en gang jeg så dem. 

 

Denne vesten var en av de dyreste tingene jeg kjøpte på primark i fjor sommer. Jeg var usikker på om det var verdt å investere i den, men i ettertid angrer jeg ikke i det hele tatt! Den passer til nesten alle antrekkene mine. En huskeregel kan være å kjøpe gode basisplagg, istedenfor en haug med klær som ikke kan maches med noe... 

 

Supersøte sko som er veldig komfortable å dabbe rundt i om morgenen. Kjøpte de på primark til 3 euro. Ellers har jeg vært avhengig av leppeprodukter denne måneden, og over ser dere et utvalg av mine favoritter. 

Hva har vært deres favoritter i februar? Burde jeg fortsette med slike innlegg som dette? 


god ettermiddag


Skinnjakke fra vero moda, topp fra primark, bukse fra bik bok

Hellu! Er bare innom for å ønske dere en god ettermiddag. I dag sto jeg opp klokka 9 og jobbet litt med engelsken. Da jeg var ferdig med det tok jeg på meg dagens antrekk. Åh, jeg elsker virkelig skinnjakken min fra sist år. Nå føler jeg meg skikkelig klar for litt vårshopping, hehe! Tenkte å gå en tur innom et handlesenter for å se etter ny vårjakke. Begynner jo å bli varmere ute nå, og da nytter det ikke særlig med en megatykk vinterjakke. Tenkte å se om jeg fant nytt treningsstøy også, kanskje med litt vårlige farger. Skal iallefall vise alt til dere hvis jeg finner noe!

Nå er iallefall planene å surfe litt rundt om for å se etter jakkeinspirasjon. Så tar jeg meg turen innom handlesenteret. Tenkte også å svare på kommentarene dere har stilt i det siste, det er jo så gøy. Si ifra hvis dere ønsker flere hverdagsinnlegg som dette. Dere får kose dere resten av denne torsdagen, så snakkes vi snart. 

 

 


i´m back!

 
 

                                    

Gjett hvem som er tilbake?? Pausen ble mye lengre enn forventet, men det var rett og slett fordi at jeg hadde ikke tid til å blogge. Jeg hadde så mye å gjøre sist halvår at jeg glemte å sette av tid til bloggen. Jeg kjenner at det skal bli godt å begynne igjen, dette er jo verdens beste hobby. Noen ganger i fjor klikket jeg meg innom bloggen bare for å sjekke kommentarer og slik, og jeg må si at jeg ble veldig glad for alle kommentarene jeg så. Så hyggelig å se at dere vil at jeg skal begynne å blogge igjen, og sannelig, det skal jeg også! Jeg har satt av tid til blogging, og dere har mye å glede dere til! Nå er det jo vinterferie også, og det skal bli heerlig. 

Åh, dere!! Ta en liten titt på profilbildet mitt og bildet her under. Ser dere hva jeg holder, hihi? Jeg fikk nemlig macbook pro i fjor. Mac-en inneholder verdens beste redigeringsprogram, imovie, og derfor har jeg planer om å lage massevis av videoer til dere. Første video på lista er en oppdatert romvideo fordi jeg har endret bittelitt på rommet mitt. Dessuten snakker jeg i videoen også, så det blir bra! Ellers tenkte jeg kanskje at en lookbook video for våren 2014 hadde vært kult? 

 

Nå skal jeg ta fatt i kameraet mitt og filme resten av romvideoen til dere før det blir for mørkt. Kvaliteten blir jo ikke fin i det hele tatt når den er ultramørk. Krysser fingrene for at jeg greier å redigere den ferdig i dag også. I dag er det jo også 1 år siden jeg begynte å blogge - og det har gått utrolig fort! Det føles nesten som om det var for ei uke siden at jeg startet. >Her< er det første innlegget jeg lagde til bloggen min, synes dere at jeg har forandret meg??


pause

Bloggen kommer til å ha pause et par dager fremover. Håper dere titter innom når jeg kommer tilbake! Klem, klem :*


el parque del guardamar

Heei flottinger! I dag var det enda en varm dag her nede i Spania, heerlig. Jeg tok meg turen innom byen Guardamar for å sjekke ut parken der. Utrolig fin park med såå mange flotte dyr! Både påfugler, ender, svaner, ekorn og litt av hvert. Knipset selvfølgelig litt bilder til dere som jeg håper dere liker. Ha en flott sommerferie videre :* 

Sjekk de nydelige fargene! Var det ikke flott? 

Denne søte anden traff jeg på når jeg gikk for å ta bilder. Var den ikke søt? Måtte selvfølgelig ta litt bilder av den til dere. 

Jeg fikk et nærbilde av denne unge påfuglen. 

Veldig fin park ja! Legg merke til skildpaddene som krabber. 
Jeg så to ekorn som krøp opp og ned av treet. Dette var et av dem! En veldig flott fugl (til venstre <---) var også i parken.

 

See, såå søøt <3 

Har dere noen gang vært i denne parken før? Hva synes dere om den? 


primark og zenia boulevard!

 
 

Zenia boulevard var SÅ kjekt! Det var utrolig stort med over 100 butikker. Kjøpesenteret var designet som en liten by med forskjellige butikker, veldig koselig. Det første jeg gjorde når jeg kom til senteret var å springe bort til primark. 

Meg utenfor primark. Butikken var mye større enn jeg forventet. Brukte nærmere 4 timer (!) der inne. Innkjøp kommer! 

 

Jeg fant veldig mange kule butikker på senteret. I første etasje var butikkene samlet, mens i andre etasje var det mange resturanter. Det var også en stor TV midt i senteret og en liten badeplass hvor folk kunne bade. Utrolig fint og nytt senter! Det ble bygget for litt over et halvt år siden. Når jeg skulle finne frem til primark følgte jeg gateskiltene...

Her ser dere gateskiltene jeg følgte for å finne frem til forskjellige steder. Veldig fine og koselige gågater.

Litt mange primark poser der ja! Ah, jeg anbefaler zenia boulevard til dere på det sterkeste. Det ligger i orihuela costa. Har dere vært på zenia boulevard før? Hva synes dere om butikkene... og primark? 


habaneras

Heei :D Tenkte å vise dere litt bilder fra da jeg var på habaneras - det var UTROLIG kjekt! Ikke minst med tanke på alle de fantastiske butikkene. Zara, bershka, stradivarius, pull and bear, zara home, springfield og MYE mer. Gleder meg masse til jeg skal på la zenia boulevard, det er veldig stort og over 150 butikker - blant annet primark. <3

KOOOS DERE MASSE I SOLA! :*


antrekket til habaneras


Kjole fra bikbok

Hei dere :-) I dag stakk jeg innom habaneras, et stort kjøpesenter i Torrevieja. Alle butikkene jeg liker finnes i kjøpesenteret, så det var midt i blinken for meg. Jeg skal se om jeg får til å vise innkjøpene litt senere. 

Ellers var jeg på markedet på fredag. Markedet på fredag er alltid større enn det på onsdag. Her kan du finne masse fint til en billig pris - jeg så noen kjempefine galaxy-tights (!) til 5 euro. Håper alt står bra til med dere. Vi snakkes snart! 


2 antrekk - hvilket er finest??

Antrekk 1: shorts fra cubus, t-skjorte fra cubus 

Antrekk 2: shorts fra cubus, topp fra h&m 

 HVILKET ER FINEST? 


hoy vamos a ir a la playa

Haha, i det siste har jeg fått helt dilla på å legge 2 bilder over hverandre slik som det bildet over. Det ser SÅ mye bedre ut enn å laste opp et helt enkelt bilde. Enig?? ♥ Uansett, i det siste har jeg vært mye på stranden, det er veldig fint der. 

Vi snakkes snart da dere. Har dere badet i år? 


velkommen


Hei :-) Jeg heter Sandra, og jeg er en skriveglad jente på 17 år som liker å blogge om klær, sminke, mat og interiør. Håper du liker det du ser!

For kontakt
bysanni.blogg@hotmail.comdesign

designet er laget av ane karene
hits