Yoghurtis på pinne


 

 


♥ Bruk en spiseskje til å legge passe store sirkler av yoghurt på et brett som man kan ha i kjøleskapet. Pass på å ha et underlag på brettet, for eksempel plastfolie eller bakepapir. 

 

♥ Legg ispinner på alle yoghurtsirklene og dekk med et lag yoghurt oppå pinnene for å skjule dem. Etterpå kan du drysse litt nøtter oppå og noen blåbær. Nøttene jeg bruker er hasselnøtter.

 

♥ Legg brettet i kjøleskapet og la det stå der i noen timer. Man bør helst la det stå over natten for å få en ekstra isaktig konsistens. Og det var det; superlett og kjempegodt :)

 


 Dette er veldig godt! ♥ Hvordan smaken på yoghurtisen blir, avhenger av hvilken type yoghurt du bruker. Jeg brukte naturell yoghurt med vaniljesmak, og det passet veldig bra. Jeg er til vanlig ikke så veldig glad i is (en av grunnene er fordi is smelter så raskt og jeg spiser veldig langsomt, haha), men denne isen likte jeg veldig godt :-) Forresten, jeg beklager at noen av bildene ble litt uklare i "step by step"-kollasjen, men det måtte bare bli sånn for at jeg skulle få den lysstyrken jeg ønsket på bildene. Ellers idag så har jeg ikke gjort så mye annet enn å sole meg, lage mat og spille brettspill og kort. Men noen late dager er greit og herlig inni mellom :-) Jeg håper du har en fin sommer ♥ 

 


 


Baking av kanelboller
Nam, nam!  Har bakt i hele dag, og det har vært så kjekt :-) Jeg får lyst til å kaste meg over kanelbollene på bildet, hihi. Men de skal gå til et salg i morgen hvor pengene doneres til barn som vokser opp i flyktningsleire i urolige deler av verden. Jeg synes dette er et viktig og fint prosjekt, og er spent på å se hvordan salget går i morgen! :)

Hva synes du om kanelbollene?
Er du like glad i kanelboller som meg, hehe? 


God morgen
God morgen  I dag har jeg laget minipannekaker, men denne gangen har jeg tilsatt litt kokos og melk i, og da synes jeg de ble ekstra gode! Hvis du blar litt lengre ned i bloggarkivet, finner du den originale oppskriften til pannekakene :-) For tiden holder jeg på å lese boka "Et helt halvt år", som jeg synes er en veldig rørende og morsom bok på samme tid. Ser fram til å lese ferdig denne boka utover i høst  

Hvordan liker du å starte lørdagen?
Har du lest boken før? 


Lette & sunne frokostips


Hei!  I dag har jeg lyst til å komme med et lite innlegg som handler om frokosttips. Det er ikke alltid like lett å stelle i stand en ordentlig frokost om morgenen. Noen ganger kan det være stressende og vanskelig å komme opp med gode, sunne frokostideer om morgenen, spesielt når man er sent ute og må rekke skolen. Jeg kjenner til problemet (hehe), og derfor har jeg satt sammen to enkle men samtidig supersunne frokostretter. Hope you like it! 
4/5 dl melk
1,5 dl havregryn
1 hånd fryste blåbær
Frukt og bær til pynt

Jeg må advare deg på forhånd; denne retten er farliiig god! Jeg har mildt sagt blitt hekta, hehe. For å lage blåbærhavgregrøt trenger du kun å følge oppskriften til vanlig havregrøt, bare husk å helle oppi noen fryste blåbær helt i slutten av koketida. Jeg elsker fargeforvandlingen havregrøten får idet jeg heller blåbærne oppi. Dersom du foretrekker en bløtere havregrøt er det bare til å ta oppi litt mer melk. Som en siste finish passer det bra å pynte med litt oppskåret frukt eller bær. Selv synes jeg at eple, bringebær eller blåbær er perfekt, siden disse er såpass sure at de "milder ned" den søte havregrøten. Og kanel er selvfølgelig et must! 


Tortillalefser
Rømme
Salat
Skinke
Mais
Agurk
Paprika
Rødløk
Gulrot

Denne retten er også knallgod! Du står fritt til å velge mellom ferdigkjøpte tortillalefser eller hjemmelagde. Jeg liker å starte med å smøre et tynt lag rømme på lefsene, men dette er selvfølgelig valgfritt. Siden jeg har dilla på dill (haha), pleier jeg alltid å drysse et lag med dill over rømmen. Deretter tar jeg salat, skinke, agurk og resten av grønnsakene oppå lefsen. Raspet gulrøtter passer dødsgodt til, forresten, så det anbefaler jeg. Det fine med denne frokosten er at man kan lage mange grønnsakswraps og ha dem oppbevart i kjøleskapet til neste dag. Jeg anbefaler å ta matpapir + tråd rundt wrapsene slik at de holder seg sammen  Denne frokosten må du prøve!

Jeg håper du likte tipsene! Er det noe du kommer til å prøve ut?


Oppskrift: sunne, grove minipannekaker
Disse herlige minipannekakene er en perfekt start på høstferien! Jeg startet dagen med å lage disse da jeg sto opp 
Det eneste man gjør er å tilsette ingrediensene i en bolle, røre og steke på stekepanna til de blir middels brune på begge sider. Med andre ord superenkelt og veldig godt! Oppskriften går til omtrent 5 små pannekaker, noe som passer bra til en eller to personer. De smaker også veldig godt med bær på toppen, eller smør og krem hvis det for eksempel er til helgekos. Du kan selvfølgelig ha 1/2 banan oppi røren i tillegg, slik at det blir bananpannekaker. Namnamn 

Hva synes du?
Har du smakt dette før?


sunn og frisk middag


En liten oversikt over alle de herlige fruktene, og et bilde av stavmikseren som mikser i vei blomkålen.

Endelig?. Etter mange dager med dårlig internett, kan jeg sette meg ned og blogge :-) Har i mellomtiden selvfølgelig filmet en video og tatt litt bilder her og der. For en uke siden var jeg på "La zenia boulevard", så bilder derfra kommer snart  Nå har jeg, overraskende nok, vært i Spania i hele 2 uker... Tiden går fort! Heldigvis er det ca. 3 uker igjen 

I dag mikset jeg sammen en kombinasjon av god frukt - 20 moreller, 1 kiwi, 10 bringebær og 1 banan. I tillegg hadde jeg isklumper og iskrem oppi. En rykende varm blomkålsuppe toppet med en dæsj bacon smakte perfekt ved siden av. Hva synes dere? Har dere smakt blomkålsuppe før? 


two-layered milkshake

 

Heei dere  Har dere det fint i Norge, hoho? Nå har jeg nettopp kommet hjem fra stranden som heter "Playa de los locos". Den er veldig fin! Masse vind + stekende sol er virkelig en herlig kombinasjon spør du meg. Rett før jeg kom til stranda tok jeg også noen outfitsbilder på en kjempefin klippe. Om 1-2 timer skal jeg opp til treningsparken og senere blir det saus med kjøtt og potetstappe. Det lyder bra! Men nå kan vi gå over til gårsdagens oppskrift... milkshake! 

Må bare advare dere om at denne er farlig god og veldig, veldig mektig. I går greide jeg faktisk ikke å spise mer enn en kake + denne milkshaken. Det som er så praktisk, er at man kan blande oppi supersunne ingredienser, f.eks. gulrøtter, uten at man kjenner det på smaken. Dermed slår man to fluer i en smekk, hihi. Milkshaken ble drukket opp mens jeg så på VM i fotball for aller første gang... Det var jo kjempespennende! Andre som så Brasil mot Colombia i går kveld?  

 You will ned... 

1 banan  2 kiwi  ca. 7 spinatblader  ca. 10 bringebær  naturell vaniljeis  Mørk sjokolade  En morell/et kirsebær

 Først lager du det grønne laget. Miks sammen ca. 5 kuler med vaniljeis, en halv banan, 2 kiwi og 7 spinatblader. Hell denne blandingen oppi en bolle eller et glass, legg det i kjøleskapet og la det frosne litt mens du lager det rosa laget.

 Til det rosa laget mikser du sammen 10 bringebær, en halv banan og 5 kuler med vaniljeis. La det rosa laget ligge i mikserbeholderen, adskilt fra det grønne laget.

 Lag sjokoladepynten ved å raspe mørk sjokolade på et råkostjern. Lag krem selv eller kjøp krem på ferdigboks. 

 Hell det grønne laget oppi et glass til det dekker halvparten av glasset. Hell så det rosa laget forsiktg oppå der igjen. Pynt med krem på toppen, sjokolade og en morell/et kirsebær. Nyt milkshaken din :-) 


 

Hva synes dere om dagens milkshake? Er dette noe dere vurderer å prøve ut?


sweet, crispy and creamy

                                                                               

Hei! Noen av dere som har gjort noe kjekt i dag? Nå har jeg faktisk nettopp kommet hjem fra en oppvekkende joggetur i skogen. Det føltes bokstavelig talt som om jeg svevde over bakken da treningsøkten var ferdig. Så nå sitter jeg her og spiser frukt, og føler at dette har vært en sprek onsdag! Men tilbake til dagens oppskrift: tilslørte bondepiker  


 

 

For 4 porsjoner i glass trenger du...

 2 dl strøkavring  1 ss sukker  1 ts kanel  2 dl kremfløte  1/2 ts sukker  4 epler  3 ss sukker  1 1/2 dl vann

 

  

Hakk opp 4 epler i terninger. 

Stek kavring, sukker og kanel sammen i en stekepanne ved svak-middels varme. Stek i ca. 3 min, ikke la det bli brent. Her bruker jeg ferdigkavring fra pose.

Kok opp 1 1/2 dl vann. Tilsett så eplene, og la dem ligge der i 20-30 min. Når de begynner å bli myke, hakker du dem med potetmosejern. Tilsett så sukker.

Pisk vanlig kremfløte.

Legg eplemos, kavring og krem lagvis oppover i et porsjonsglass.

 


 

Mmm! Dette smaker himmelsk. Det er også veldig lett å lage, selv om eplemosen tok sin tid. Helt klart verdt det! Nå lukter jeg forresten grøt fra skrivepulten min. Gjett hvem som skal få servert favorittmiddagen sin i dag? 

Hva synes dere?


oppskrift: supersøte fastelavnsboller

 1/2 pk gjær  2 dl lunken melk  50 g margarin  4 ss sukker  1 ts kardemomme  ca. 5 1/2 dl hvetemel

 Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av den lukne melken og rør om.

 Tilsett resten av melken, margarinen, sukkeret og kardemommen.

 Hell oppi litt og litt hvetemel og rør til deigen er fast og slipper bollen.

 Sett til heving i 15 minutter, og form etterpå deigen til en pølse og del opp i ca. 10 stykker.

 Sett til heving enda en gang på et brett i 10 minutter, og pensle dem så med egg og melk.

 Stek ved 240 grader midt i ovnen i 6-7 minutter.

 Lag krem mens de steker. Miks fløte og 2 ss sukker.

  Del bollene i 2, legg fløte inni og sil evt. melis oppå. Jeg har pyntet med rosa perler også!

 

Hva synes dere?


nybakte cupcakes

DETTE TRENGER DU:
Melkesjokolade
4 egg
Bakepulver
Hvetemel
Sukker
Margarin

SLIK GJØR DERE... 

Legg halvparten av sjokoladebitene fra melkesjokoladen i en bolle, og legg på noen biter med margarin.


Legg den lille bollen i mikrobølgeovnen helt til det blir "saus", og ta deretter 4 egg oppi en STOR bolle. 


Hell sukker oppi blandingen, og vips dette sammen.


Ta hvetemel og 2-5 skjeer med bakepulver i deigen og bland dette sammen. Så tar du en gryte og varmer opp resten av sjokoladen.


Hell den første bollen med sjokolade oppi deigen. Deretter heller du den andre gryten med sjokolade og heller oppi. Bland deretter alt.


Ta cupcakeblandingen i små former. Deretter steker du dem ved 175 grader i 20 minutter. Resultatet vil deretter se slik ut.

Jeg og noen venner lagde cupcakes i dag, og jeg synes resultatet ble veldig godt. Senere vil det bli publisert innlegg hvor jeg og mine venner gir terningskast til cupcakene og forklarer hva vi synes om dem. Er dere spente? Skal dere prøve å lage slike cupcakes? Send meg gjerne bilder til emailen min, bysanni.blogg@hotmail.com om hvordan resultatet deres ble når dere følgte oppskriften vår! Kanskje jeg publiserer bildene på bloggen min, hvem vet? 


velkommen


Hei :-) Jeg heter Sandra, og jeg er en skriveglad jente på 17 år som liker å blogge om klær, sminke, mat og interiør. Håper du liker det du ser!

For kontakt
bysanni.blogg@hotmail.comdesign

designet er laget av ane karene
hits